Komkommersoep warm (4 personen)

Door alle positieve feedback over de komkommersoep, hier nog even het recept:

Nodig:

  • 3 komkommers
  • 3 sjalotjes
  • Peterselie
  • Rauwe ham
  • 1 (kippen)bouillontabet
  • 500 ml water
  • 125 ml creme fraiche
  • Peper en zout naar smaak
  • Olie of boter om in te bakken

Hoe maak je het:

Was een komkommer en snij er ongeveer 12 dunne plakjes af voor de garnering. Schil de rest van de komkommer, en ook de andere twee. Halveer ze in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalotjes en fruit ze ongeveer 2 minuutjes in de soeppan met een beetje boter. Bak de komkommerblokjes kort mee en verkruimel de bouillontablet erboven. Schenk er een halve liter water bij en breng aan de kook. Laat de komkommerblokjes 10 minuten zachtjes koken en snij ondertussen de ham alvast in reepjes.
Pureer de soep met een staafmixer en zet terug op het vuur. Laat de crème fraîche al roerende goed smelten in de soep en breng op hem smaak met peper & zout. Garneer de soep met de plakjes komkommer, reepjes ham en peterselie.

Interview Westfriesland in bedrijf

Hier een link naar het interview bij Westfriesland in Bedrijf op 24 januari: https://soundcloud.com/westfrieslandinbedrijf/wib20150124-boerenversbox